Over Sanne - Even voorstellen 

  

Sanne Miltenburg

'In het oog, in het hart. Geloof jij ook in de kracht van verhalen?'

Als auteur-illustrator maak ik kinderboeken voor 0-12 jaar. Daarnaast werk ik als freelance-illustrator voor uitgevers. (verhalende/educatieve projecten en merchandise) 

Mijn verhalen bevatten vaak actie, fantasie en een positieve boodschap. Met mijn verhalen wil ik lezers intrigeren (zodat ze het boek openslaan), amuseren (zodat ze door blijven lezen) en inspireren (zodat ze met een warm hart het boek dichtslaan). 

Als auteur/illustrator publiceerde ik 7 prentenboeken en 1 verhalenbundel bij uitgeverij Clavis, de grootste kinderboekenuitgever in het Nederlandse taalgebied. In totaal verschenen daarvan 14 vertalingen, 10 herdrukken en 2 softcover-versies. Andere opdrachtgevers zijn De Banier, Booqees, het Haga Kinderziekenhuis en Lees Me Voor.  

Jouw voordelen: mijn verhalen zijn waardenvol (elk verhaal heeft een positieve boodschap, subtiel verwerkt), ze bevatten vaak actie (aandacht lezer wordt vastgehouden) en zitten vol fantasie (geniet van een buitengewone wereld). 

-tv-interview door Omroep Brabant

Als illustrator verzorgde ik 500+ publicaties, waaronder prentenboeken, (geanimeerde) kinderboeken, lesmateriaal, kinderbladen (o.a. Bobo), agenda's, wenskaarten, iPad-apps, sites, puzzels en merchandise. Opdrachtgevers zijn o.a. Clavis, Delubas, Deltas, Zwijsen, CITO, het Haga Kinderziekenhuis, Puma, Sony Music, Hema, Xenos en Eneco. Prijzen: 2020 Publieksprijs The Indie Awards voor het leukste kinderboek. ('Beertje het is bedtijd', door mij geìllustreerd)

Jouw voordelen: mijn illustratiewerk is toegankelijk (aansluiting met een grote doelgroep), energiek (aandacht lezer wordt getrokken) en veelzijdig (elk project krijgt een geschikt visueel jasje).

Biografie
Als kind las ik alles wat los en vast zat en begon al snel verhalen te maken in tekst en beeld. In 2005 studeerde ik af aan de Kunstacademie St Joost richting Illustratie. In 2013 studeerde ik af aan de schrijfopleiding 'Schrijven voor kinderen' aan Script+ in Amsterdam. Ik ben lid van de Auteursbond. Momenteel woon en werk ik in Goirle.

Hobby's
Ik ben gek op lezen, wandelen in de natuur, kringlopen afstruinen, de kleur rood, animatiefilms kijken en mijn katjes Bonne en Cherie.

Social Media Kanalen
knop social media facebook  knop social media twitter  knop social media linkedin