Even voorstellen


Sanne Miltenburg

'In het oog, in het hart: via de lezer kan een verhaal de wereld veranderen.'

Mijn specialisatie is prentenboeken. Daarnaast werk ik voor overige verhalende/educatieve projecten en merchandise.

Als auteur/illustrator publiceerde ik 6 prentenboeken bij uitgeverij Clavis, de grootste kinderboekenuitgever in het Nederlandse taalgebied. In totaal verschenen daarvan 13 vertalingen, 3 herdrukken en 2 softcover-versies. Andere opdrachtgevers zijn De Banier, Booqees, het Haga Kinderziekenhuis en Lees Me Voor.  

-tv-interview door Omroep Brabant

Als illustrator verzorgde ik honderden publicaties, waaronder prentenboeken, (geanimeerde) kinderboeken, lesmateriaal, kinderbladen (o.a. Bobo), agenda's, wenskaarten, iPad-apps, sites, puzzels en merchandise. Opdrachtgevers zijn o.a. Clavis, Delubas, Deltas, Zwijsen, CITO, het Haga Kinderziekenhuis, Puma, Hema, Xenos en Eneco.

Biografie
Als kind las ik alles wat los en vast zat en begon al snel verhalen te maken in tekst en beeld. In 2005 studeerde ik af aan de Kunstacademie St Joost richting Illustratie. In 2013 studeerde ik af aan de schrijfopleiding 'Schrijven voor kinderen' aan Script+ in Amsterdam. Ik ben lid van de Auteursbond en de SCBWI (Society of Children's Book Writers and Illustrators). Momenteel woon en werk ik in Goirle.

Hobby's
Ik ben gek op lezen, wandelen in de natuur, rommelmarkten afstruinen, de kleur rood, animatiefilms kijken en mijn katjes Bonne en Cherie.