• Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Archives
    Archives Contains a list of blog posts that were created previously.
Posted on
  • Font size: Larger Smaller

Summer School Carll Cneut te Hasselt: een hoop inspiratie en gezelligheid!

b2ap3_thumbnail_blogartikel-carll_cneut.jpg b2ap3_thumbnail_IMG_5547.jpg

Van 27 t/m 30 augustus volgde ik een Summer School te Hasselt bij de Belgische grootmeester Carll Cneut.
Ik zat in een groep van in totaal 20 creatievelingen. Erg gezellig en inspirerend om met collega's samen illustratie-opdrachten te maken
en bij te praten over het vak. Ook 's avonds was het fijn kletsen met illustratoren tijdens een wandeling door Hasselt en in gezellige restaurantjes. Zo voelde het naast studie van schilderen en illustreren ook als een vakantie.

Van Carll kreeg ik goede tips om de juiste acrylverf te kopen en een medium te gebruiken in plaats van water. Ik had me opgegeven voor de workshop omdat ik naast digitale ook meer handmatige technieken in mijn boeken wil gebruiken. Voor een toekomstige prentenboek ga ik een stuk van mijn illustratie-opzet met acrylverf maken, dit inscannen en verder bewerken. De prachtige handmatige structuren die je met verf krijgt zijn niet zo makkelijk volledig in de computer na te bootsen. Op deze manier heb ik de voordelen van zowel een analoge als digitale techniek. Ik heb er zin in om hiermee verder te gaan experimenteren! 

De illustratiemarkt is zwaar en het ontmoeten van succesvolle mensen in deze wereld werkt voor mij altijd als een energie-oplader: ik zie dat het kan, en krijg nieuwe energie om mijn passie te blijven volgen en over obstakels heen te blijven klimmen. Carll is een erg aimabele man en ondanks dat zijn illustratiester hoog staat, ook nog erg bescheiden en toegankelijk. Erg tof om van hem les te krijgen en zijn mening te horen over mijn illustratiewerk.

De vrijdag dat ik weer in Nederland was ben ik gelijk naar een kunstwinkel gegaan om een lading nieuwe verf te kopen van kwaliteitsmerken. Tijdens de cursus werkte ik met verschillende kwaliteiten acrylverf en de verschillen zijn enorm groot. Investeren in de juiste materialen is zo belangrijk...  

b2ap3_thumbnail_bewijs-carll_cneut-kl.jpg b2ap3_thumbnail_20180830-Slotmoment-Summer-School-2018.jpg