Over Sanne
 

'In het oog, in het hart: via de lezer kan een verhaal de wereld veranderen.'

Als fulltime illustrator en auteur wek ik verhalen tot leven voor kinderen van 0-12 jaar. Daarnaast werk ik als illustrator voor educatieve projecten, wenskaarten en merchandise. Mijn illustraties zijn energiek, veelzijdig en toegankelijk. Mijn verhalen bevatten vaak actie, fantasie en een positieve boodschap. Ik specialiseer me in prentenboeken. 

Als illustrator verzorgde ik honderden publicaties voor een internationaal publiek, waaronder prentenboeken, (geanimeerde) kinderboeken, lesmateriaal, kinderbladen (o.a. Bobo), agenda's, wenskaarten, iPad-apps, sites, puzzels en merchandise. Opdrachtgevers zijn o.a. Clavis, Delubas, Deltas, Zwijsen, CITO, het Haga Kinderziekenhuis, Puma, Hema, Xenos en Eneco. 

Als auteur publiceerde ik 12 verhalen met eigen tekst en illustraties. 'Mijn vriend de heksenkat' (2018), 'Prinses Cupcake' (2018), ‘Waar blijft de herfst?’ (2016, Clavis) en ‘De Papawinkel’ (2015, Clavis) kregen in totaal 13 vertalingen, 3 herdrukken en 2 softcover-versies. Mijn digitale prentenboeken 'Lola op de Maan' en 'IJsje voor een meisje' zijn allebei meer dan 50.000 keer gelezen. Opdrachtgevers zijn o.a. Clavis, Het Haga Kinderziekenhuis, De Banier, Rootz Family en Lees Me Voor.

Biografie
Als kind las ik alles wat los en vast zat en begon zelf al snel kleine verhaaltjes te maken in tekst en beeld. Tijdens de middelbare school maakte ik filmscripts, stripverhalen en geïllustreerde jeugdromans. Korte verhalen en gedichten van mijn hand werden gepubliceerd in bladen en kranten. Regelmatig won ik een schrijfwedstrijd. Ik kom uit een creatieve familie dus werd gelukkig altijd gesteund in mijn projecten. In 2005 studeerde ik af aan de Kunstacademie St Joost richting Illustratie. In 2013 studeerde ik af aan de schrijfopleiding 'Schrijven voor kinderen' aan Script+ in Amsterdam, waarbij ik o.a. les kreeg van Mirjam Oldenhave. Ik ben lid van de Auteursbond. Momenteel woon en werk ik in Goirle.

In de media
Bij Omroep Brabant werd ik geïnterviewd in de tv-uitzending 'Onder Ons'. Daarnaast verscheen ik bij Omroep Tilburg en de Lokale Omroep Goirle. Artikelen over mijn werk verschenen in Schrijven Magazine, Brabants Dagblad, de Tilburgse Koerier, Stadsblad Breda, de Bredase Bode en diverse andere kranten, bladen en online media. Bekijk de totale knipselverzameling van pers en media.