• Home
    Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
  • Archief
    Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.
Geplaatst op
  • Fontgrootte: Groter Kleiner

Voorleesfeestje 'Waar blijft de herfst?' op basisschool De Elzen in Tilburg.

Op 11 oktober bezocht ik in het kader van de kinderboekenweek Basisschool de Elzen in Tilburg. In zes kleuterklassen las ik voor uit mijn nieuwe prentenboek 'Waar blijft de herfst?'. Zo bezocht ik in totaal bijna 200 kinderen. Naast het boek had ik een knuffel van Konijn meegenomen, het hoofdpersonage uit het boek en een beeldje van zijn vriend Egel. De kinderen schaterden het uit toen Egel in het verhaaltje met zijn neus in de pap viel. Na afloop hadden ze leuke vragen en opmerkingen. 'Heb je zelf al die boeken in elkaar geplakt?' en 'Konijn is eigenlijk best stout!'. Op meegebrachte tekenbladen tekenden ze hun favoriete bezigheden in de herfst. Lekker door de regenplassen stampen of nootjes zoeken in het bos. De volgende dag stond er een boswandeling op het programma, dus de herfstsfeer was al merkbaar aanwezig. Toen ik na afloop de trap afliep in het schoolgebouw, werd ik door sommige kinderen uit passerende klasjes spontaan omhelsd. Superlief natuurlijk! Hieronder een impressie van de dag met wat foto's. 

  b2ap3_thumbnail_sannetekent-fotocollage-bezoek_de_elzen-v3.jpg