• Home
    Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
  • Archief
    Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.
Geplaatst op
  • Fontgrootte: Groter Kleiner

Teken de petitie voor 'Directive on Copyright in the Digital Single Market'

Afbeeldingen op internet. Ze worden overal vandaan gehaald en op allerlei manieren gebruikt. Vaak zonder dat de maker van de afbeelding hier weet van heeft of hiervoor wordt betaald. Dat moet veranderen.

Over een aantal weken stemt het Europese Parlement over een nieuwe regeling, namelijk: de “Directive on Copyright in the Digital Single Market”. Dit klinkt ingewikkeld, en dat is het ook wel.

Het komt erop neer dat de EU het auteursrecht in de verschillende Europese landen meer wil stroomlijnen. In het Richtlijnvoorstel staat een aantal dingen waar Pictoright voorstander van is, waaronder het herstellen van de zogenaamde “Value Gap”. Dit is het gegeven dat veel internetplatforms geld verdienen met creaties van makers die door anderen worden geüpload, bijvoorbeeld afbeeldingen.

De makers ontvangen daar nu geen vergoedingen voor. Dit is onterecht volgens vrijwel alle organisaties die makers binnen de EU vertegenwoordigen. Met deze nieuwe regeling wil de EU een eerste stap zetten om de makers eerlijker te laten delen in de opbrengsten. Maar er is ook veel weerstand tegen dit voorstel. Niet iedereen lijkt het een goede zaak te vinden dat grote internationale platforms, zoals Facebook, vergoedingen moeten betalen voor het gebruik van beschermde afbeeldingen op hun platforms. 

Teken daarom de petitie “Make internet fair” voor 21 juni. Deze petitie is door de European Author’s Societies (GESAC) opgesteld en Pictoright ondersteunt deze petitie van harte.

De petitie vindt u via: http://makeinternetfair.eu/en . Alvast veel dank voor je steun!