• Home
    Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
  • Archief
    Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.
Geplaatst op
  • Fontgrootte: Groter Kleiner

Schoolbezoek 'Willibrordus' in Alphen in Kinderboekenweek

 b2ap3_thumbnail_foto_schoolbezoek-willibrordus.jpg

Voor de Kinderboekenweek bezocht ik de Willibrordus-school in Alphen. Ik was uitgenodigd door mijn oudleraar van groep 8, Jan van Hoek. Erg gezellig om hem na zo'n lange tijd weer te zien. Ook had hij een andere oudleerling uitgenodigd, Saskia van Gool van uitgeverij Speciaalboox. Ook leuk om haar te leren kennen. 

Ik bezocht 8 groepen met leeftijden variĆ«rend van groep 1 t/m groep 8. Bij elke groep kwam ik een half uur langs. Eerst las ik 'Mijn vriend de heksenkat' voor, waarin het thema vriendschap van de Kinderboekenweek verwerkt zit. Ook de oudere kinderen luisterden stilletjes, wat ik niet perse verwacht had. Het verhaal is immers voor een jongere doelgroep, maar blijkbaar was het spannend genoeg. Daarna konden de kinderen vragen stellen en vertelde ik over het bedenken van een verhaal en het tekenen van het prentenboek. Er zijn heel wat wijzigingen nodig voordat een boek helemaal klaar is! Het is een beetje inspiratie en heel veel transpiratie, zoals ze wel vaker zeggen. Dat het maken van een prentenboek maandenlang kon duren, vonden de kinderen bijzonder om te horen. Ook vroegen ze wanneer ik met schrijven was begonnen en of ik ook voor oudere kinderen wilde schrijven. Op het eind tekende ik in opdracht van de kinderen. Op het digibord verschenen koeien, schuren, iPads en tijgers. De kinderen reageerden enthousiast. Ze vonden het erg gaaf om de tekeningen zo snel te zien ontstaan op het digitale bord.

Sommige kinderen kenden al wat van mijn vorige prentenboeken. Een paar vroegen of 'Mijn vriend de heksenkat' in de bibliotheek verkrijgbaar was of al te koop was. 

Op de school liep ook een project voor de oudere klassen om als leerling zelf een eigen boekje te maken, compleet met titel, cover en colofon. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten. Ik hoop dat ik de kinderen goede informatie en in ieder geval genoeg inspiratie heb gegeven!