• Home
    Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
  • Archief
    Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.
Geplaatst op
  • Fontgrootte: Groter Kleiner

Presentatie basisschool De Zonneberg

b2ap3_thumbnail_fotocollage-bezoek-school-de_zonneberg-kl.jpg

Gisteren verzorgde ik een presentatie voor groep 7 en 8 van de basisschool De Zonneberg in Kruisland. Eerder was ik door een leerkracht uitgenodigd. Ze hadden mijn site gezien en waren benieuwd of ik een praatje voor de kinderen kon houden. Zo gezegd, zo gedaan. In de sportzaal werd er een prachtig en gloednieuw digischerm voor me neergezet waarop ik kon presenteren. Het werd een praatje van drie kwartier met diverse plaatjes en filmpjes op het digibord, met daarna een vragenrondje van ongeveer een kwartier. Ik vertelde vooral over illustratie aangezien ik daar veel plaatjes en visuele voorbeelden van kon laten zien. De kinderen luisterden goed en toonden veel belangstelling. Als ik iets vroeg gingen er heel wat vingers de lucht in, zelfs zoveel dat ik ze niet altijd allemaal aan het woord kon laten. Er was een creatieve kinderclub van de basisschool aanwezig, die regelmatig bij elkaar kwam om te schrijven, te tekenen en te lezen. Zij hadden me via de leerkracht uitgenodigd. Ze hadden kleurige shirts aan met het logo van hun club (erg leuk ontworpen door een juf) De groep had een hele pagina aan vragen voorbereid. De vragen, inclusief die van de andere kinderen en nieuwsgierige leerkrachten, varieerden van 'wat zou je doen als je geen illustrator en schrijver was geworden?' tot 'kun je je kat voor ons tekenen?' en 'Doe je nog aan jiu-jitsu?' (een lastig woord om uit te spreken ook!). De kinderen hadden blijkbaar al op mijn site rondgesnuffeld met persoonlijke weetjes. Erg leuk : ) Ik had maar een paar vragen verwacht, maar was toch wel een tijdje bezig om ze allemaal te beantwoorden.

Ik had een hele stapel geillustreerde boeken meegebracht om te laten zien en wenskaarten voor de kinderen om mee te nemen. De stapel wenskaarten was in een paar tellen weg, dat was een groot succes. Ook door de boeken werd driftig gebladerd. Super leuk om de interesse te zien. 

Er werd ook gevraagd of ik een tekening kon maken voor een juf die met zwangerschapsverlof was. Dat deed ik later in een klas, gezeten aan een kleine tafel en stoel (weer helemaal terug in de jeugdnostalgie). Bewonderend gadegeslagen door de kids. 'Wauw, zie je hoe snel ze dat kan tekenen!' En over de getekende juf: 'Ze lijkt zelfs op juf Noortje!'. Ik voelde me een beetje een halve filmster. Jammer dat mijn opdrachtgevers meestal niet zo enthousiast reageren als deze lieve kinderen. : ) 

Nadat ik met een paar juffen en meesters had geluncht haastte ik me weer naar de bushalte. Waar ik nog een tijdje stond na te genieten met een mooie bos bloemen en een lief kaartje. Ik vond het een hele gezellige middag.

Een reactie van een leerkracht: 

'Iedereen was erg onder de indruk van je talenten en hoe geboeid je de kinderen hield. Heel lief ook dat je een tekening voor Noortje wilde maken. We gaan je volgen hoor, we zijn fan geworden van je.'

Er werd gevraagd of ik volgend jaar nogmaals kon komen voor de nieuwe klassen, en of ik ook voor kleuters presenteerde. Natuurlijk, leuk zelfs!